EMT: laagfrequente magneetpuls therapie

Laagfrequente magneetpuls therapie wordt door medisch specialisten als veilig en effectief beoordeeld. Vaak wordt het ook de behandeling van de 21e eeuw genoemd. De therapie dankt het effect aan het laagfrequente magnetische veld. Tot voor kort werd deze techniek alleen toegepast in klinische setting zoals ziekenhuizen en professionele behandelcentra. APS therapie Lansingerland heeft de apparatuur ook nu voor u beschikbaar.

Het effect van laagfrequente magneetpuls therapie:

 • Vermindering van pijn
 • Vermindering van spierspanning
 • Verbetering van de doorbloeding
 • Ontstekingsremmend en vermindering van zwellingen
 • Stimuleert groei en regeneratie
 • Afvoer van afvalstoffen en detoxificatie
 • Stimuleert herstel
 • Stimuleert het immuunsysteem

Voor het beste resultaat:

 • De beste resultaten worden gehaald bij langdurig gebruik.
 • Regelmatig gebruik voor een beter resultaat.
 • Laagfrequente magneetpuls therapie is prima te combineren met andere behandelvormen.
 • Laagfrequente magneetpuls therapie kan niet altijd het lichaam genezen van alle klachten maar ondersteunt de therapie het lichaam bij herstel. Bij twijfel wordt aangeraden een arts te raadplegen.
 • Start bij het optreden van klachten zo snel mogelijk met laagfrequente magneetpuls therapie omdat het aangebrachte magneetveld een positief effect heeft op het functioneren van cellen.
 • Stop niet abrupt met de behandeling maar bouw deze desgewenst langzaam af met steeds langere tussenpozen.
 • De therapie kan het effect hebben dat minder medicatie nodig is. Raadpleeg hiervoor altijd uw arts.
 • Mensen met een hoge of lage bloeddruk kunnen tijdens en/of na de behandeling schommelingen in de bloeddruk ervaren. Het is niet nodig de behandeling te onderbreken maar het wordt geadviseerd de behandeling voort te zetten. Het wordt aanbevolen om na de behandeling op te gaan staan om de bloedcirculatie te stimuleren. Eventuele schommelingen zullen na 5 tot maximaal 10 dagen over gaan.
 • In sommige situaties (bijvoorbeeld Bechterew) kan het zijn dat verbetering in de eerste week uitblijft. Vaak zal na een week van behandelen alsnog verbetering optreden.
 • In ongeveer 10% van de personen die behandelen met deze laagfrequente magneetpuls therapie kunnen deze personen zich in eerste instantie meer vermoeid voelen. Dit verschijnsel is als een bezoek aan de sauna waar het lichaam sterk geprikkeld wordt. Het lichaam reageert dan goed op de therapie en het is dan ook zeker niet nodig te stoppen met de behandeling. Wellicht dat de behandelduur verkorten een prettigere behandeling geeft bij aanvang.
 • Het effect van medicatie is wellicht sneller maar het effect van laagfrequente magneetpuls therapie is van langere duur.
 • Laagfrequente magneetpuls therapie zorgt voor versnelde regeneratie en een betere celstofwisseling. Hierdoor worden er ook afvalstoffen vrijgemaakt in de cellen die het lichaam moeten verlaten. Het is daarom belangrijk dat u voldoende water drinkt om zo de afvalstoffen te kunnen afvoeren. Geadviseerd wordt om direct na de behandeling 1 á 2 glazen water te drinken.

Effecten op het menselijk lichaam

Magneten worden al duizenden jaren gebruikt in medische toepassingen. Het toepassen van laagfrequente magneetpuls therapie van EMT® zorgt voor regeneratie op celniveau. Weefselcellen zijn erg gevoelig voor kleine veranderingen in een magnetisch veld. Door de toepassing van pulserende magnetische velden met specifieke frequenties verbeterd de conditie van cellen. Dit heeft dan direct een positief effect op de celstofwisseling. Regeneratie van uitgeputte of herstellende cellen wordt door de toepassing van magneetpuls therapie enorm versneld.

Effecten:

 • Versnelling van het metabolisme en vermindering van schadelijke stoffen uit het lichaam
 • Vasculaire expansie (verwijding van bloedvaten), verbetert de (micro)bloedcirculatie
 • Myorelaxatie (vermindering van spierspanning)
 • Analgetisch (pijnbestrijding), herstel

Versnelling van het metabolisme en verminderen van schadelijke stoffen in het lichaam
Magneetpuls therapie dringt het lichaam gelijkmatig door tot het niveau van de cellen zelf. Het hoofddoel van de cellen is communicatie met de externe omgeving, de zogenaamde metabole uitwisseling, die continu plaatsvindt. Soms verloopt dit proces langzamer, maar in sommige gevallen kan het aanzienlijk worden versneld. Het resultaat is een snellere opname van voedingsstoffen en het verwijderen van schadelijke en afvalstoffen uit de interne omgeving van elke cel. Deze toestand wordt de staat van excitatie genoemd (hoge activiteit) en het is het basisprincipe van de magneetpuls therapie.

Vaatverwijdend effect (vasculaire expansie), verbetert de (micro)bloedcirculatie
Bloed is een vloeistof die bestaat uit verschillende belangrijke componenten – rode en witte bloedcellen, bloedplaatjes, bloedplasma, etc. Rode bloedcellen (erytrocyten) binden zich aan zuurstofmoleculen en transporteren deze naar de organen en weefsels. Hun natuurlijke eigenschappen kunnen zeer gemakkelijk worden beïnvloed door magnetische pulsen om hun efficiëntie te waarborgen. Bloedvaten en de vaatwanden kunnen ook aangetast raken waardoor de vaten passiever worden en doorbloeding in ook de kleinste vaten verslechtert. De behandeling versterkt de vaatwand waardoor bloedcellen de omgeving van zuurstof kunnen voorzien en het risico op stolsels afneemt. De verzuring na belasting van bijvoorbeeld na het sporten wordt sneller afgebroken. Tot slot vindt er op natuurlijke wijze een snelle detoxificatie plaats.

Myorelaxatie (vermindering spierspanning)
De spieren worden snel belast door afvalstoffen die stijfheid en spierpijn kunnen veroorzaken. Een actiever metabolisme, efficiënt zuurstoftransport en snelle ontgifting zorgen voor een snellere afvoer van afvalstoffen. Het is wetenschappelijk bewezen dat een pulserend magneetveld de doorvoer van pijnprikkels vermindert door de zenuw. Dit draagt bij aan de ontspanning van de spier en vermindering van pijn.

Analgetisch (pijnbestrijding) en herstel

Het probleem van pijn en de perceptie er in het lichaam is complex. Op een eenvoudige manier kan het als volgt worden beschreven: Op de plaats van de verwonding is er irritatie van de zenuwuiteinden die onmiddellijk en met grote snelheid informatie verzenden over verwondingen aan het centrale orgaan – de hersenen. De hersenen evalueren deze informatie en sturen informatie via de zenuwvezels terug naar het aangedane gebied en beoordelen hoeveel pijn de persoon zal ervaren. Het magnetische veld dempt het pijnsignaal en dit verlicht het pijngevoel op de plaats van de verwonding. Dit betekent dat de informatie van het aangedane gebied trager naar de hersenen reist en daarom beoordelen de hersenen de pijn met meer gematigdheid.

Magneetpuls therapie veroorzaakt een hogere activiteit van cellen die pijnstillers en hormonen vrijmaken. De EMT®-applicators zullen daarom van groot belang zijn bij de behandeling van ontstekingsziekten zoals reumatische klachten, sinusitis, ischias of verschillende spinale aandoeningen.

Een hogere metabolische snelheid als gevolg van magneetpuls therapie resulteert in snellere absorptie in het gebied van zwelling. Het gebeurt ook om pijn en ontstekingen te onderdrukken. U zou het bijvoorbeeld op een verstuikte enkel kunnen gebruiken door 2 tot 3 maal daags de EMT® apparatuur op de pijnlijke plek te houden en de zwelling en de pijn zullen snel afnemen.